Sunday , February 25 2024

Various – Monday Bar Techno Experience

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Monday Bar, betyg: -]

Monday Bar har i snart 11 år arrangerat ett oräkneligt antal superba klubbkvällar och på senare tid även ett flertal kryssningar. Och nu är det så dags för dem att även börja ge ut skivor. Och på denna första skiva är Techno som gäller och de som bidragit med låtarna är de bästa i Sverige inom denna genre.

När jag läste om plattan första gången och såg vilka som var med så hade jag höga förväntningar på plattan, men efter en genomlyssning har dessa förväntningar ersatts av besvikelse över att den rakt igenom har ett så intetsägande sound. Inte ett enda spår sticker ut från mängden utan allting flyter ihop till en radda låtar som är glömda i samma sekund skivan är slut.

Jag är förvånad över att Monday Bar gjort en såhär slätstruken platta som mer känns riktad till de som aldrig lyssnat på klubbmusik än till de som de som frekvent besöker klubbar.

Men ok jag ska inte klaga, tillhör man den förstnämnda kategorin och vill ha en platta med schysst klubbmusik sin fest är detta helt ok, men tillhör man som jag den andra kategorin och vill ha något som skiljer sig från mängden kan man skippa denna platta.

Låtlista:

Mr Stiff -Bloody Monday
Tobias Von Hofsten -Tuesdays Hangover
Joel Mull och Peter Benisch- Luminosity
Mhonolink- Monday Boner
Thomas Krohne- Monda’base (förfesten, sne granne)
Jean Louis Huhta & Lars Åkerlund- Carnival of souls
General Snooze Johnny Boys- Monday Toy
Pär Grindvik- Monday Soldier
DK6- DK6
Cari Lekebusch- XXX (2002 edit)
Henrik B- Mondaynight fever

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …