Wednesday , April 17 2024

Siegfried – Eisenwinter

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Napalm Records/Sound Pollution, betyg: -]

Eftersom min första tanke när jag fick denna skiva var att ett band som väljer att kalla sig för något så fult som Siegfried inte kunde göra bra musik så hamnade plattan väldigt långt ner i min recensionshög. Men när jag läste i pressreleasen att bandet hade tre sångare vilket är klart udda väcktes min nyfikenhet och jag bestämde mig för att ge den en chans.

Och det är något jag inte ångrar, för denna skiva vars tema är den tyska folksagan Nibelungsringen är tveklöst något av det bästa jag hört i år när det gäller Metal. Och oförmågan att komma på ett bra bandnamn vägs lätt upp av förmågan att göra tung, episk Metal med tydliga influenser från Opera och då främst den som Wagner gjorde.

Jag har lyssnat på skivan flera gånger nu och kan inte sluta fascineras över musiken här som är så mångsidig att den inte kan beskrivas i ord utan måste höras för att man ska förstå den. Så jag avslutar med att säga att detta är något man definitivt ska kolla upp om man gillar temaplattor och tung malande Hårdrock.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …