Sophie Rimheden – Hi-Fi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Mitek, betyg: -]

För länge sedan i en galax långt borta, startade Cher en vämjelig trend i musikvärlden. Hon hade mage att skruva upp effekten på sin autotuner så att den blev en framträdande del av musiken. Låten hörde vi till leda på radion, och inte dröjde det länge innan varenda Madonna-wannabe erkände att de inte kunde sjunga och att det plötsligt var trendigt och helt okej. Alla som följt Sophies karriär sedan Hässleholmstiden och bandet Hayce vet att hon sjunger alldeles underbart och därför blir det desto roligare när hon tar all denna sin talang och kör genom apparater in absurdum. Skruvade rytmer blandas här med samplingar som bara de som minns sin Laura Brannigan kommer att känna igen. Sophie skriver med Hi-Fi in sig i samma gästbok som Andreas Tilliander, Håkan Lidbo och Si Begg, det är min förhoppning att hon får minst lika mycket uppmärksamhet som dessa artister fått under det senaste året. Varför inte tipsa P3 att byta ut sin sönderspelade The Knife-platta mot något som är seriöst nytänkande? Och let's face it, vem kan motstå en tjej som i DN uttalar sig om att “Far too frail” med Skinny Puppy väcker vårkänslor?

Edit: Skivan finns att köpa på Mitek, se länk till höger.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …