The Lost Patrol – Songs about running away

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Burning Heart, betyg: -]

Hade det varit The (International) Noice Conspiracy hade det inte varit nåt snack. Då hade denna skiva varit ett välplanerat och brännande debattinlägg om den nyss avslutade kommunalarbetarstrejken. Men kärleken låter sig inte reduceras till några lättfattliga slagord på ett plakat, och framförallt är den inte förhandlingsbar. Så vad vi får på Dennis Lyxzéns andra soloplatta är inte fler pekpinnar i musikform utan en man som försöker ta sig genom ett brustet förhållande. “No new manifesto” slår han förresten fast redan i första låten.
Lyxzén har gjort samma resa som många andra gamla punkare längs bottenvikskusten och sökt sig mot mer akustiska trakter. Resultatet har blivit en platta som känns rätt spretig. Musikaliskt håller sig Lyxzén mest till singer/songwriter-facket även om det görs lite utflykter både mot pop-, rock- och countryhållet. Han har bjudit in alla vänner som kan spela ett instrument, däribland Lisa Miskovsky som även skrivit singeln “Alright”. De har repat varje låt i 20 minuter och sen spelat in, det har kommit med en hel del missar och produktionen låter ofta lite hafsig.
“Songs about running away” ska tas för vad det är: en skaplig soloplatta som Dennis Lyxzén passade på att göra medan T(I)NC tar en liten paus.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …