Tuesday , February 7 2023

Liberator – Are You Liberated?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, National/BAM, betyg: -]

Sveriges forna svar på Bad Manners har lämnat baktaktens rike bakom sig, och med det sedvanliga blåssvänget i bagaget ägnar de sig i stället åt fartfyllda och spralliga poptoner i stället. “Are You Liberated?” är bandets fjärde fullängdare och skatonerna har sedan deras andra album “World Wide Delivery” stegvis tonats ut.

Sångaren Robert Ylipääs brttiska dialekt känns fortfarande en aning ansträngd men om man tar sig bakom den och in bland studsande gitarrer och oklanderliga blåsplank hittar man ett band som inte för en sekund kommer att få ångra sitt stilbyte.

Finfina partyrökare som “Happy Man”, “24”, “Won’t Go Away” och “You Came Along” kommer att vara värda sin egen vikt i guld vid sommarens livetillställningar. Allsångsrefränger och tonhöjningar varvas med tänkvärda texter och en känsla av genuin glädje knackar på dörren. Visst har de problem att hålla elden vid liv i några längre stunder, men när det väl blixtrar till får man se till att vara beredd.

Om Webbmaster

Kolla även

Krom – “Vi måste snacka”

Låt oss titta lite närmare på ett nytt band med två rutinerade män bakom maskinerna.  …