Wednesday , July 24 2024

Si Begg – Moveup

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, NovaMute / Playground, betyg: -]

Det är inte min favorit på nya plattan Director's Cut, men “Moveup” visar definitivt upp en av elektromusikens mest spännande och produktiva producenter vid god vigör. Si Begg går från förra årets klarhet och multinationella koncernkonstrukten S.I. Futures vidare till nya samarbeten och jaktmarker. Han har endast Håkan Lidbo som konkurrent i mängd skivsläpp, och det finns fler kontaktpunkter än så. Musiken rör sig ledigt mellan diverse genrer av elektronisk musik och som vanligt får Begg hjälp av kollegor, den här gången Mr Taylor, Mr Black och Mr Aleem. Bonusversionerna lyfter verkligen “Moveup”, speciellt klubb- respektive accapellaspåren, klart köpvärd singel för Si Begg-fansen.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …