Thursday , July 25 2024

Metallica – St. Anger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Universal, betyg: -]

Eftersom jag inte tycker Metallica gjort något bra sedan “Masters Of Puppets” var jag till en början helt ointresserad av att läsa alla artiklar i olika musiktidningar och inlägg på olika forum om denna skiva. Men i takt med att snacket om plattan ökade så vaknade min nyfikenhet och till slut bestämde jag mig för att fråga Universal om en promo.

Och det är jag glad att jag gjorde! För med denna platta har Metallica efter några mörka år återvänt till sina rötter, och de visar de klart och tydligt vilka som är kungarna inom denna genre.

Denna platta kommer garanterat dela upp alla Metallica fans i två läger, de som är uppväxta med bandets senare material kommer ha svårt för den, medan vi som växt upp med “Kill Em All” jublar av glädje.

Detta är en mästerlig, brutal och oerhört aggressiv uppvisning i hur Trashmetal ska göras. Och på den DVD som medföljer där bandet framför alla låtarna live, kan man konstatera att bandets nye basist med basen hängandes nere vid knäna och en uppsyn som om han hatade hela världen ser bra mycket coolare ut än Jason Newsted gjorde.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …