Homy – Music Box

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Superstudio Blå / Eternity Records, betyg: -]

En gång i tiden frontade Nina Natri det gitarrlarmande bandet Fidget. Numera ackompanjeras hennes hesa stämband av trummor, bas, lite blås, en hel del Nordsyntar och endast någon enstaka gitarr. Vilket är en positiv upplevelse. Homy var från början basisten Anders Lennartssons och trummisen Jespers Hörbergs drum’n’bass-remixprojekt. Efter att Nina gästat på typ alla låtar blev det ett band istället. Och vilket band sen. Öppningsspåret och tillika förstasingeln “Bus Stop” är en organisk electrodubtripp där Nina Natris nasala röst ger en fantastisk kontrastverkan. Allra bäst är molliga “Monday Monday”, blytunga dubmonstret “Good Gone Bad” och Serge Gainsbourg-doftande “Cannonball Queen” som är en röjig partyversion av “Bonnie And Clyde” med franska rapparen Chilly Dog vid mikrofonen. Det finns popigare spår också, men i grund och botten är Homy ett satans funkigt dubband med en lagom uppkäftig attityd och en hälsosam dos spelglädje. Imponerande nog blir det varken pretentiöst eller valpigt. Årets bästa svenska album hittills.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …