Thursday , June 20 2024

Stonecake – Some people

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Acoustic toilets records, betyg: -]

Det blev bara en tisdagseftermiddag i solen. De fans som inte skrämdes iväg av att resten av albumet “Under the biketree” lät helt annorlunda mot superhiten “Tuesday afternoon” flydde när det inte kom nån mer hit.
I 12 långa år har Stonecake försökt skriva en lika stark uppföljare, men gruppen får nog acceptera att den är ett tvättäkta “one hit wonder”.
Inte heller på “Some people” hittar jag någon låt som skulle kunna föra tillbaka Stonecake til rampljuset. Därmed inte sagt att det är en dålig skiva, snarare tvärtom. “Some people” kan faktiskt vara gruppens bästa och jämnaste platta.
Stonecake letar vidare i den psykedeliska popens land efter den perfekta Beatles-melodin. Det lyckas visserligen inte, men Stonecake har släppt ett album, som trots sin brist på det där extra som får mig att smälta, känns överraskande starkt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …