Tuesday , April 23 2024

Silent Hill – Volym 3

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[spel, Konami, betyg: -]

Testmaskin: Playstation 2
Betyg Grafik: 4/5
Betyg Ljud: 5/5
Spelglädje: 3/5
Stämmning: 4/5

Konami släpper äntligen sin efterlängtade uppföljare till succé “skräck” spelen Silent Hill. Som de två andra spelen ställs man mot problemlösning i en värld full av blodtörsta demoner och köttätande zombies. Det är snyggt det är inget snack om det och de suggestiva bakgrundsljuden bygger upp en perfekt stämning.

Men trots att jag satt hela lördagsnatten i denna mörka och dystra värld, tycker jag dock att det var svårare att leva sig in i spelet på samma sätt som de två tidigare delarna, eftersom jag tycker att spelet stundtals är FÖR mörkt. Visst det är som jag sa en stämningshöjare men efter 3-4 timmar gör det fan så ont i ögonen.

Dessutom är det lite för mycket spring fram och tillbaka i spelet vilket gör att man nästan får känslan: FAN Jag var ju just där. Men visst är det ett bra spel. Och “Silent Hill 3” är en värdig uppföljare till de tidigare delarna. Men Konami kanske skulle ha satsat på att utveckla något nytt i stället för att återanvända så många idéer. Fördelen är ju dock att spelkontrollen känns bra och är lätt att komma in i om man spelade de två andra i serien.

Ett perfekt spel att plocka fram på långa mörka sommarnätter när man inte känner för att spola igenom gamla Zombie rullar igen. Spelet ger garanterat många timmars underhållning och bjuder på en del “hoppa till som fan” inslag. Silent Hill är tillsammans med Resident Evil-spelen det bästa Sony Playstation har att bjuda skräck fantasten på. Men å andra sidan är konkurrensen ganska låg på denna typen av spel.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …