Saturday , January 28 2023

Mary Celeste – Bird In Captivity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Dead Frog Records, betyg: -]

Om det inte vore för en betydande faktor skulle jag utan att tveka ge detta bands debutplatta toppbetyg, för Rockmusiken bandet gör är tung och svängig och jag gillar den från första sekund jag hör den.

Men precis när jag börjat njuta av de tunga basgångarna och vassa riffen börjar bandets sångerska Ylva Hirdmark sjunga och därmed är allt förstört, för med sin gnälliga och pipiga röst blir det bara enerverande att lyssna på skivan. Och lyssna på alla 12 spåren i ett svep innebär en stor dos av självplågeri.

Jag hoppas att Hirdmark snarast lär sig sjunga i ett tonläge som inte får en att vilja skrika rakt ut att hon ska va tyst, för musiken är så bra att den inte förtjänar att förstöras av sång som får en att desperat kasta sig mot avstängningsknappen för att slippa plågan.

Om Webbmaster

Kolla även

Dave Gahan och Kurt Uenala – deltar på en hyllningsskiva till The Raveonettes

För tjugo år sedan gav Köpenhamnsbandet The Raveonettes, bestående av Sune Rose Wagner och Sharin …