Thursday , June 20 2024

Audiobullys – Ego War

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Source / Virgin, betyg: -]

Låttiteln “Real Life” säger allt. Detta är en lätthjärtad skildring av hur det är att vara ung i England, där vardagen kretsar kring fest, droger och kärlek. Detta har sedan tonsatts av samplingsglad housemusik med trallvänlig rap.
Audiobullys består av killarna Simon Franks och Tom Dinsdale och är det brittiska band som hypats mest sedan The Streets. De påminner heller inte så lite om The Streets, fast de gör en mer dansorienterad variant och tar det lite lättare på textbiten.

Vissa spår är i klass med internationella houseikoner som Armand Van Helden och Cassius. Men ibland försöker Audiobullys sig på en mer finkänslig sida med inte särskilt romantiska houseballader, vilket fungerar mindre bra. Ett par andra spår är mer eller mindre renodlad hiphop, vilket också är något de borde undvikit.

Det hela är välgjort och lättlyssnat, men kommer att fungera som bäst i en svettig och inte alltför exklusiv klubbmiljö i sommar eller i Guy Ritchies nästa film. Om man sedan har problem med sång och rap med kraftig brittisk accent, som undertecknad har, kan det bli svårt att ta det på allvar. De som tyckte att The Streets gjorde förra årets bästa album kommer att spela sönder sitt exemplar av Ego War.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …