Wednesday , February 28 2024

Mateo & Matos – Enter Our World

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Glasgow Underground/Goldhead Music, betyg: -]

Duon John Mateo och Eddie Matos som ända sedan mitten på 80-talet gjort plattor tillsammans släpper nu detta lilla alster.

Musiken är dansant House med inslag av både afrikanska och brasilianska rytmer med en tung basgång som är rätt behaglig att lyssna på, men det jag saknar är något eget i soundet. Som det är nu så låter det väldigt anonymt och jag som är lite kräsen av mig och vill ha House där jag direkt när jag hör det vet vem som gjort det faller inte för detta.

Men plattans målgrupp är nog inte dom som lyssnar mycket på klubbmusik och vill ha det lilla extra utan den är nog mer riktad till de som bara vill ha något bra att dansa till, och då funkar den alldeles ypperligt. Men för mig så är den glömd i samma sekund den tonat ut.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …