Senaste nytt från Hultsfredsfestivalen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Sven Eklöv)

Festivalledningen för Hultsfredsfestivalen presenterade igår en del nya saker, först och främst är det 11 nya artister som tillkommit och dessa är: Turbonegro, Strapping Young Lads, H-Foundation, svenska underground dj: n Samuel L Session, The Concretes, Homy, Kristian Antilla, ny ihopsatta duon Da Nada som består av medlemmar från Antiloop och Inkfish. Lars Norens senaste pjäs “Kyla”, Hell On Wheels, amerikanske enmansshowaren Har Mar Superstar.

Utöver det presenterade man namnen och publikkapaciteten på scenerna, och nyheterna där är dels tältscenen Atlantis som fyller publikglappet mellan Teaterladan och Pampasscenen med sin kapacitet på 5.000. Sedan har man i år bara en dansscen som heter Euphoria och rymmer 1.200 pers, och den kommer att ligga vid Hulingens strand.

Och den sista nyheten är festivalen i år inte har någon egen scen för demobanden utan låter dom samsas om utrymmet med lite mer etablerade artister på en scen som döpts till Rookiescenen och har en publikkapacitet på 600 personer. Den kompletta listan över scener och publikkapaciteten på dom ser alltså ut så här:

Hawaii 30.000
Pampas 15.000
Atlantis 5.000
Euphoria 1.200
Teater 1.500
Stora dansbanan 600
Rookie 600

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …