Wednesday , May 22 2024

Border Music instiftar indieguld!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Skivdistributören Border Music instiftar Indieguld, en utmärkelse och en belöning för de artister som Border distribuerar, som lyckas med bedriften att sälja sin utgivning över 5.000 exemplar. En siffra som det i dessa dagar av fallande volymer är svårt att uppnå och ytterst få artister lyckas med, särskilt på den oberoende sidan p.g.a. att man saknar de resurser som storbolagen förfogar över.

I första skedet är det två artister som uppnått denna gräns. Det är.

1/ THE KNIFE – DEEP CUTS , utgiven på Rabid Records i Sthlm, som gavs ut i januari i år. Plattan har till dags dato sålt över 12.000 ex, och det som sagt utan en massa klöver i ryggen; det handlar istället helt enkelt om en bra platta med suverän musik som gått rakt in i många människors “folksjäl”. Det är ju syskonen Karin och Olof Dreijer som döljer sig bakom gruppnamnet, och trots att man ännu aldrig har spelat Live i denna konstellation har Deep Cuts legat på topplistan sen utgivningen. Plattan är förresten The Knifes andra platta, den första gavs ut år 2001 och är också en stadig säljare.

2/ DAVID & THE CITIZENS – FOR ALL HAPPY ENDINGS , utgiven på Adrian Recordings i Malmö, och denna platta gavs ut för ungefär ett år sedan och var gruppens debutalbum. Gruppen har sitt säte i just Malmö, och har skördat sina stora framgångar genom framför allt hårt arbete; man har spelat otroligt mycket live, och bandet har ett mycket gott rykte som live-band
Plattan har sålt gott och väl över 5.000 ex och nu håller David & co som bäst på att slipa på ett nytt album för utgivning under hösten.

Både The Knife och David & The Citizens kommer att ta emot priserna vid en ceremoni på Pustervik i Göteborg, i samband med att Adrian Recordings har en helkväll på stället. Datum är fredagen den 23/5 och under kvällen kommer tre av Adrians Recordings band att uppträda; David & The Citizens, Laakso samt Björns Vänner.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …