Turbonegro – Münchenbryggeriet, Stockholm, 1/5.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

Hank von Helvete leder allsång på Münchenbryggeriet när Turbonegro äntligen spelar i Stockholm igen.

De inleder med “Wipe It ’til It Bleeds”, öppningsspåret från nya albumet Scandinavian Leather. Euroboys gitarriff skär som ett rakblad genom luften och snart brakar hela den blytunga, skitiga punkrockmaskin som kallar sig Turbonegro loss med full kraft. De följer upp med ösiga versioner av “Selfdestructo Bust” och “Back To Dungaree High”. Turbonegro dominerar i dryga 50 minuter och plöjer igenom höjdpunkterna från Ass Cobra, Apocalypse Dudes och Scandinavian Leather. Sångaren Hank von Helvete berättar om sitt mörker, tiden på sinnessjukhus och om sitt drogmissbruk. Han frågar oss om vi är redo för hans mörker och konstaterar att det är vi nog inte. Därefter levererar Turbonegro en fullständigt briljant “Are You Ready For Some Darkness”.

Förutom den låter nog nya “Turbonegro Must Be Destroyed” och Ramonesdoftande “Rendezvous With Anus” bäst, men det är ett svårt val när man bedömer en så gedigen repertoar. När Turbonegro lämnar scenen börjar hela publiken sjunga refrängen till “I Got Erection”. Till sist kliver bandet upp och under ett par minuter förvandlas Hank von Helvete till en allsångsledare av stora mått. När han tröttnat säger han att “Nu behöver inte Turbonegro spela “I Got Erection” för publiken har redan sjungit den”. Han skojar såklart. Extranumret består av den lysande låttrion “The Age Of Pamparius”, “Get It On” och “I Got Erection”. Efter det känner jag mig uppspelt som ett litet barn som fått alla julklappar det önskat sig. Jag är också övertygad om att Euroboy är den största gitarrhjälten på planeten. Vid sidan av Nullskattesnyltarnes leadgitarrist.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …