Thursday , April 25 2024

Immersed In Blood – Killing Season

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Artic Music Group, betyg: -]

Denna platta har sina bra saker och sina inte så bra saker, och jag börjar med att lista de saker som är bra med den.

1) Dom är från Göteborg, men har inte som det mesta därifrån när det gäller Metal influerats av brittisk Heavy-Metal från tidigt 80-tal utan av tidig Deathmetal.

2) De avverkar på 28 minuter 10 spår av brutalt snabb, blytung och skoningslös musik, vilket är precis så som jag vill att det ska vara när jag lyssnar på en skiva i denna genre.

Det var dom bra sakerna och bandet har nästan nått upp till en femma, men så kommer vi in på de mindre bra sakerna, och då sjunker betyget rejält.

Det som får betyget att rasa rejält är de förpubertala texterna som nästan uteslutande handlar om hur man brutalt ska knulla och förnedra tjejer. Vilket får mig att sucka djupt, för finns det något mer löjeväckande än vuxna män som sjunger om sådant? Ja det kanske det finns för andra men för mig så är det något av det fånigaste jag vet.

Men som sagt var, musiken är helt ok och om bandet tills nästa skiva inte låter en 13-åring som just upptäckt det motsatta könet skriva texterna så kommer jag nog att börja tycka bra om denna grupp.

Om Webbmaster

Kolla även

Freddie Wadling och Henrik Cederblom spelar och sjunger sittandes på varsin pall.

Nu släpps tidigare outgivet material med Freddie Wadling!

Freddie Wadling framstår så här sju år efter sin död allt mer som ett unikum …