MTV lanserar mobiltelefonitjänst.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Musikkanalen MTV lanserar den 1 juni ett nytt kontantkort för mobiltelefoni kallat HELLO_MTV.

Via detta kan användaren rösta på topplistor, prata med programledare och artister, livechatta, få de senaste musiknyheterna samt ladda ner polyfoniska och vanliga ringsignaler från favoritartistens senaste album.

– HELLO_MTV är ytterligare en kontaktyta mot vår publik. Unga människor älskar musik och de ska kunna få exklusiv tillgång till nyheter, listor och artister direkt via HELLO_MTV, säger Staffan Rosell, vd för MTV i Norden.

På www.mtve.com/hello kan man titta på de musikvideor som har röstats fram via kontantkortet samt ladda ner mer pengar i kortet.

– Våra tittare är MTV. Titta på våra programledare och på program som Access, Re:action och Up North där tittarna bestämmer innehållet och kommenterar artister och musik direkt via SMS. Ena sekunden sitter de och tittar och nästa sekund bestämmer de vad som ska visas, säger Staffan Rosell.

Fram till lanseringen i början av juni arbetar MTV med en större castingkampanj där ungdomar får söka till den nya reklamfilmen som ska visas på kanalen. Sedan 2 maj finns affischen “É du kaxig nog för MTV?” ute på 445 skolor runt om i Sverige.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …