The Cramps – Fiends of dope island

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Vengeance Records/Border, betyg: -]

Efter startat ett eget skivbolag och återutgett sex av de tidigare skivorna är det nu dags för en skiva med helt nytt material från The Cramps, och redan efter en låt är det bara konstatera att de utan att än enda gång bli patetiska har lyckats föra det karakteristiska Cramps soundet in i 2000-talet.

En del fans har gnällt om att denna platta inte är bra och att de tidigare plattorna var mycket bättre, men sådana surkartar får man tyvärr alltid stå ut med när band med stor kultstämpel släpper nytt material efter några års tystnad.

Själv så tycker jag denna skiva lätt placerar sig i samma klass som tidigare alster, och jag hoppas det inte dröjer länge innan bandet kommer hit och gör några spelningar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …