The Mover – Frontal Frustration

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Tresor/ Border, betyg: -]

Ett av de främsta skivbolagen när det gäller Techno är Berlinbaserade Tresor, som nu ger oss denna platta med en artist vid namn The Mover, eller som hans mamma kallar honom: Marc Acardipane.

Marc är ingen nykomling i branschen utan har tidigare gett ut plattor under namn som Marshall Masters, Nasty Django, Masters Of Rave och Cipher Pilldriver. Varför han denna gång har valt det anonyma namnet The Mover istället för något av uppräknade namnen som är mycket coolare vet jag inte.

Däremot vet jag efter hört denna skiva att den ljudbild han målar upp är väldigt egen och oberäknelig, till en början är soundet ett klassiskt Technosound man hört tusen gånger förut, vilket kanske kan få en och annan att stänga av plattan och avfärda detta som tråkigt.

Men har man tålamod kommer man efter några låtar höra hur musiken gör en tvärvändning och förvandlas till något väldigt eget där tempot liksom pitchen på 303’an går upp och ner. Detta ackompanjeras med diverse olika slingor som är väldigt egna och inte går att beskriva, utan måste höras.

Enda nackdelen är att detta måste spelas genom stora feta högtalare på en klubb för att komma till sin rätt. För även om detta är i absolut toppklass blir det svårt att ta till sig den helt och hållet när man hör den genom högtalarna hemma. Och det säjer jag efter att lyssnat på skivan på väldigt hög volym genom mina 250 watts högtalare. Så därför blir det inte högsta betyg till plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …