Bent – Magic Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Ministry Of Sound/Bonnier Music, betyg: -]

Vissa låtar är av den klassen att man redan efter några sekunder kan höra att de ligger klassen ovanför allt annat inom samma genre, och denna låt av en duo som efter tre års tystnad släpper ett nytt album och innan dess ger oss detta smakprov är en sådan låt.

Redan efter några sekunders lyssnade på den sköna, svängiga musiken som varken är House eller Disco utan ligger någonstans i gränslandet mellan de stilarna, och vars sångerska är i en klass för sig var jag helt såld. Och jag ställde mig väldigt frågande till om man på de fem remixerna skulle lyckas med snudd på omöjliga att göra detta ännu bättre, men efter lyssnat igenom dom kan jag inte annat än säga att man lyckats med just det.

Remixerna är fem till antalet, på de två första är ändringarna minimala och sträcker sig till att trummorna blivit tyngre och tempot dragits upp lite. Och på den tredje remixen har tempot ökats ännu mer och en hårt pumpande basgång har lagts sig i förgrunden, och sången har flyttats lite längre bak i ljudbilden.

De två resterande är döpta till “Superstyledeluxe Remix” och “West London Remix”, den förstnämnda har ett väldigt stötigt beat vilket kompletterats med syntslingor som påminner väldigt mycket om tidig Syntpop. Och den sista mixen är en hårt pumpande Trancelåt med ett latinoinfluerat intro. Vilken trots att jag inte är något större fan av den musiken ändå får mig att vilja dansa.

Men även om detta är något av det bästa jag hört på länge ger jag det bara en fyra och spar femman tills jag hört alla låtarna på plattan

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …