FC/Kahuna – Hayling

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Bonnier Music, betyg: -]

Andra låten att släppas från Londonduon FC/Kahunas kritikerrosade album “Machine Says Yes” är denna chill-out låt.

Ända sedan jag hörde första singeln från Dan Ormondroyd och Jon Nowell har de legat högt på min favoriterlista och eftersom jag hade hört remixerna de gjorde på första singeln hade jag stora förväntningar på att dessa remixer skulle va lika bra.

Men efter hört de tre första spåren där de inte gjort så mycket mer än lagt till lite extra saker i soundet och några andra små ändringar började dessa förväntningar ersättas med besvikelse, men så började spår fem och ILS Remixen och där försvann min besvikelse. För genom att ersätta Chilloutsoundet med en lite snabbare ljudbild där en tung Funkbas och ett tungt trumsolo är de mest markanta inslagen hade de totalt förändrat låten, och lyckats göra den ännu bättre.

Men även om det lät helt ok var det inget mot den sista versionen döpt till “Chicken Lips Remix”. För där hade man dragit upp tempot ännu mer och med en syntslinga klart influerad av de man kunde höra på Discoplattor i början på 80-talet som det mest framträdande inslaget, har en låt som i original är något man ska softa till blivit en fullfjädrad dansgolvsrökare, vilken säkert kommer spelas flitigt på klubbar en lång tid framöver.

Så även om de inledande versionerna inte är nåt vidare finns det två versioner som är ruggigt bra och de räddar också skivan från att få tummen ner av mig som är väldigt kräsen när det gäller remixer

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …