Wednesday , May 22 2024

Dr Lektroluv – Infekted By Dr Lektroluv

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, VME, betyg: -]

Häromdagen damp denna samling sammanställd av någon med det coola namnet Dr Lektroluv ner i min brevlåda. Och redan när jag såg omslaget väcktes min nyfikenhet, för vem kan inte bli nyfiken på vad en person med ett sådant namn och grön hudfärg har satt samman för musik?

Det första som mötte mig när jag började lyssna på plattan, var musik som påminde mig mycket om Trance. Och eftersom det inte är min favoritmusik började min nyfikenhet att övergå i en viss besvikelse. Men när musiken sakta men säkert började ändra inriktning och bli Electroclash åkte både mungipor och volymknapp upp. Och de förblev uppe rakt igenom hela skivan, för de låtar doktorn valt ut är alla av högsta klass.

Vid en närmare koll visade det sig att detta är den tredje volymen i denna serie, men tyvärr har jag inte mer info än så att komma med, för den mailadress som återfinns på den officiella siten funkar tyvärr inte.

Plattan innehåller 14 spår och bland de artister som är med hittar vi bl.a. Adult, Trans-X och Depeche Mode, vars “The death of night” avslutar alltihopa i en Electronicat Remix. Ja sedan måste man även nämna grupperna med de apcoola artistnamnen Monkeyshop, Japanese Telecom och Little Computer People.

Detta är en grymt bra samling som borde finnas i skivsamlingen hos alla som gillar denna genre.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …