Superheroes – Debaser, Stockholm, 5/4.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

Danska Superheroes besökte Stockholm för att pusha sitt senaste, självbetitlade album, som nu släpps i Sverige, Norge, Holland och Belgien.

Debaser är antagligen ett av de bästa spelställena i Stockholm just nu. Här kan man gå på klubb eller konsert nästan varje kväll och med tanke på konsertlokaldöden för några år sedan är det välkommet. Anrika klubben Fritz's Corner såg till att boka in Danmarks stolthet Superheroes, som vissa av er kanske såg på Hultsfred 2002.

De har redan släppt tre album i Danmark och med sin andra skiva Igloo turnérade de i USA, Japan och större delen av Europa. I Sverige har Superheroes dock inte gjort något större väsen av sig. Trots det var det en hel del som sökt sig till Debaser och framför scenen trängdes jublande fans.

Superheroes musik kan lättast beskrivas som experimentglad partypop med glättiga syntslingor, trixiga surfgitarrer och en blandning av 60- och 80-talsmelodier. När de spelar live blir det något rockigare, främst tack vare sångaren Thomas Troelsen som redan under tredje låten sliter av sig skjortan. Att han dessutom vrålar och hoppar omkring som en ung Iggy Pop gör knappast upplevelsen sämre. Tvärtom.

Under dryga tre kvart levereras hits som “Cool Girl”, “Someone Else”, “Johnny And I” och “Miami”. Och längre än så behövs inte, för då hade det riskerat att bli långrandigt. I stället lämnade jag lokalen fortfarande hungrig. Precis som det ska kännas efter en rockkonsert.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …