Wednesday , May 22 2024

Advance Patrol – Utskrivna

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Playground, betyg: -]

Efter medverkan på några samlingsskivor och gästspel på andra artisters plattor är det nu dags för Magyver Juan, Dj Lucutz, Rock-A-Spot och Gonza Blatteskånska som är medlemmarna i Advance Patrol att släppa debutskivan. Till producent på merparten av spåren hittar vi Masse, som tidigare producerat ett flertal andra artister som t.ex. Ison och Fille. Vilka förövrigt gästar denna skiva på ett spår och gör bättre ifrån sig här än de gjorde på sin egen skiva, vilken var en besvikelse för mig.

Efter hört de låtar Advance Patrol gjorde på ovannämnda samlingsskivor var jag rätt nyfiken om deras material skulle räcka för en hel platta. Och efter en genomlyssning kan jag konstatera att de visserligen gör bra musik, men att de fortfarande har en bit kvar till den absoluta toppen.

Ljudbilden är väldigt splittrad och när jag lyssnar på låtarna, känns det som att de fortfarande inte riktigt är säkra på vilket sound de ska hålla sig till, utan istället provar sig fram. Vilket ger ett splittrat intryck, i och för sig är det inget fel på en varierande ljudbild, men då krävs det att man har en röd tråd som binder samman allting och det finns det tyvärr inte här.

Jag skulle önska att de till nästa album håller sig till tung dansant musik för när de ger sig in på det så sopar de banan med sina konkurrenter. För de ger lite lugnare låtarna som aktuella singeln “Jag finns här med er nu” blir musiken väldigt klen och intetsägande.

Men det finns som sagt en del spår som är grymma här, och är alla spåren på nästa platta i den klassen så kommer mina känsliga öron bli 100 % tillfredställda.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …