Thursday , April 18 2024

The Eighties Matchbox B-Line Disaster – Horse Of The Dog

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Universal, betyg: -]

Även om det finns en del bra band på dagens rockscen, har jag hela tiden saknat ett band som i likhet med Ramones och Motörhead kan göra rockmusik som är ociviliserad och allt annat än polerad. Men efter hört dessa fem engelsmän konstaterar jag att det äntligen dykt upp ett sådant band som kan ge mig just det.

För med sångaren Guy Mcknight som ser ut som en avdankad hippie och låter som en korsning mellan Andrew Eldritch och en packad Elvis i spetsen gör dessa killar 10 tunga råa ociviliserade spår med adrenalinet sprutande på 26 minuter blankt. Vilket väl säger allt om hur detta låter

Att ge sig in på långa förklaringar över denna veritabla explosion är helt onödigt, för detta är inte musik som ska analyseras utan den ska bara spelas på högsta volym utan att man ägnar en tanke på vad grannarna tycker.

Detta är musik för alla oss som tycker Motörhead och Ramones tidigare plattor är mästerverk, så tillhör du den skaran av sunda friska människor men ännu inte införskaffat denna platta så spring och gör det nu.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …