Ulf Stureson ute med tredje soloskivan – Mer bandkänsla och större ljud

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Sorgen över syskonens tragiska död börjar släppa. Nu är Ulf Stureson aktuell med sin nya skiva “Allt jag ville säja”.

Den första skivan var så svår att få ur sig att Ulf Stureson inte orkade marknadsföra den alls. Ulf hade förlorat sin syster Anna i cancer och sin lillebror Pär i en trafikolycka. Hela inspelningen av “I overkligheten” blev ett terapiarbete för att på något sätt bearbeta sorgen.
Med uppföljaren “Ulf Stureson” gick det lite lättare, men två så tragiska händelser är inget man bara skakar av sig.
Nu finns Ulf Sturesons tredje soloskiva ute och även om den också i sina stunder berör Ulfs livssorg, så beskriver han den som lite ljusare och att han nu äntligen kan, om inte glömma, så åtminstone lägga tragiken åt sidan.
–Det var ju länge sen det där, jag vill ju gå vidare helt enkelt, men det kommer nog alltid vara nån slags klangbotten och färga av sig tror jag. Och vissa låtar mer än andra, t ex “Ett kort” och “Lilla ängel”, de två sista låtarna på den här skivan kanske knyter an lite grann.
Musikaliskt har Ulf Stureson inte exprimenterat speciellt mycket. Det handlar fortfarande om nån slags vispop, ibland finstämt och skört, ibland indierockande, och hans ljusa röst ligger hela tiden som ett klart kännetecken och garanterar att det är allvar även denna gång. Små kosmetiska förändringar kan dock märkas för den trogne lyssnaren.
— Jag vill göra en mer homogen skiva, som hade ett sound. Dom andra var mycket berättande, mycket minnen, mycket det förflutna. Jag ville göra här och nu, och ett större sound och mera bandkänsla. Dom gamla låtarna var ju mera karga och nerstrippade.
Fortfarande är det många som förknippar Ulf Stureson med Traste Lindéns Kvintett, trots att det var länge sedan det bandet splittrades och trots att hans solomaterial låter fullständigt annorlunda mot den folkrock som Traste stod för. Och det finns inga planer på en återförening, för Ulf Stureson är det bara solokarriären som gäller.
— Jag är liksom en “late bloomer”, det var väldigt sent jag kom igång med min egen grej. Men jag tycker jag börjar få upp farten nu. Målsättningen är att det ska komma en ny skiva åtminstone inom två år.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …