Marit Bergman skriver på för BMG.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Före detta Candysuck-medlemmen Marit Bergman gav förra året ut solo-debuten, “3.00 A.M. serenades”, på det egna skivbolaget Sugartoy Recordings. Debuten blev hyllad i media och under slutet av året nominerades Marit till de flesta av Musiksveriges priser samt vann P3 Guld i kategorin “Årets kvinnliga artist”.
Nu har hon alltså skrivit på för BMG.

– BMG var de enda som verkade tro på mig utan förbehåll. Det känns som att de litar till hundra procent på att jag ska göra en massa bra album, säger Marit Bergman och fortsätter. Det ska bli grymt skönt att slippa jobba med royaltyutbetalningar, koordinera promotionkampanjer osv. och istället kunna koncentrera mig på att göra musik.

Ett flertal skivbolag har under en längre tid visat intresse för Marit. I och med att hon nu går till RCA/BMG blir hon “etikett-kompis” med Kent, Sahara Hotnights, Backyard Babies med flera.

– Jag tror det blir ännu bättre musik nu, med en lite högre budget blir det fler och roligare instrument, säger Marit.

Per Lindholm, A&R-chef på BMG, är mycket glad över det nya samarbetet;

– I en bransch där långsiktigt satsande och “riktiga karriärer” är det som det som både konstnärligt och ekonomiskt lönar sig bäst känns samarbetet med den fantastiskt begåvade Marit Bergman oerhört spännande.

Marit är dessutom klar för årets upplaga av Kalas där hon gör sällskap med bland andra Håkan Hellström och Lars Winnerbäck.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …