Tuesday , April 23 2024

Colony 5 – Black

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[singel, Prototyp / Border, betyg: -]

När jag för två årsedan satt i juryn för demobandstävlingen Quest For Fame tog sig Colony 5 till final. Då var jag inte alls imponerad. Svaga texter men starka melodier var det som kännetecknade deras musik då. Nya singeln “Black” följer helt den mallen men att bandet utvecklats märks. De går från klarhet till klarhet och “Black” är det bästa gruppen skrivit, en riktig hit helt enkelt. Refrängen “Black eyes, black lips, black nails” sitter kvar i huvudet tills du slår på någon kommersiell radiostation och hör “Bilando Bilando” eller något liknande. Originalversionen av singeln är ändå inte utropstecknet. För gruppens hemgjorda produktion blir mest en blek kopia av band som Apoptygma Berzerk och VNV Nation. Istället är det när superproducenter som DJ Ram gör om låten i sin version man förstår vilken hit det här är. Med en producent i DJ Rams klass hade detta varit vad skivbolaget beskriver som 2000-talets synthpop. Nu blir det istället en underground hit som älskas av publiken men avfärdas som en blek kopia av tyckare som mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …