Ringo Starr – Ringo Rama

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Edel, betyg: -]

Vanligtvis när jag ser nya skivor av gamla rockstjärnor börjar en inre varningsklocka ringa och tala om för mig att jag ska undvika att lyssna på plattan, för musiken är med största säkerhet patetisk gubbrock. Nu ska man i och för sig inte ha förutfattade meningar, så jag har några gånger undvikit alla varningssystem och lyssnat på några såna plattor. Vilket jag fått ångra djupt då jag mötts av just den musiken.

Men trots det bestämde jag mig för att lyssna på denna skiva när jag fick den i min hand. Och det ångrar jag inte!

För genom att plocka ihop ett band med några gamla kompisar och som sedan döpts till Ringo And The Roundheads har denna 63-åriga trummis gjort musik som sprakar av spelglädje och vitalitet. Och som rör sig mellan alla möjliga stilar, allra bäst blir det när grabbarna bestämmer sig för att ösa på lite.

För då får vi en konstig mixning av tung bluesrock och hårdrock, som lätt blåser alla dagens rockband av banan. Ett exempel på detta är “Instant Amnesia” som kommer rusande ut ur högtalarna med samma fart och tyngd som ett expresståg.

Men helt bra är det inte, för det finns tyvärr vissa spår som är rätt intetsägande. Ett av dom är. “Write One For Me” vilken för övrigt gästas av Willie Nelson.

Men tillfällena är så få att jag ändå faller för detta och konstaterar att en 63-årig rocktrummis har gjort en platta som med sitt fräscha sound känns som en frisk fläkt i dessa retrorockens tider.

Skivan ges förövrigt även ut i en begränsad upplaga med en DVD inkluderad, där det bjuds på intervjuer med bandet, och klipp från inspelningarna

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …