Wednesday , July 17 2024

Buju Banton – Friends For Life

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Anti/ Skiva, betyg: -]

Som gammalt Reggaefreak blev jag väldigt glad när jag hörde att Buju Banton skulle släppa nytt material. Men efter lyssnat igenom denna platta kan jag bara konstatera att det mesta av min glädje har försvunnit.

Istället jag känner jag besvikelse över att soundet är så kommersiellt och att man mixat ner det som hade kunnat göra detta till något riktigt bra. Ett exempel på det senare är “Tra La La” där det finns med trummor i ljudbilden, men istället för att lyfta fram dom vilket hade gjort den låten till en höjdare har man mixat ner dom så mycket att de knappt hörs.

Men allt är inte dåligt, för det finns tillfällen då det kommersiella försvinner och då får vi ruggigt bra Reggae. Ett exempel är min favorit,. “Up Ye Mighty Race” som med sina inslag av Gospel är en höjdare.

Och det är just de låtarna som räddar hela plattan från att bli riktigt trist i mina känsliga öron, som är inkörda på gammal 60,70-talsreggae.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …