Saturday , April 20 2024

Cradle Of Filth – Damnation And A Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sony, betyg: -]

Trots att jag tycker det är trist med band som inte gör något nyskapande utan bara maler på i samma spår. Och gör allt efter regelboken för hur just den musik de spelar ska låta, faller jag för musiken här.

För även om allt är gjort efter ovannämnda bok, har de tillräckligt mycket rutin för att kunna göra det utan att det blir patetiskt eller känns fånigt. Men precis som vanligt när jag lyssnar på denna typ av musik, och även mycket annan hårdrock saknar jag tyngden.

Jag är kanske gnällig nu, men lyssnar jag på hårdrock och då speciellt detta vill jag att trummor och bas ska få fönsterrutorna att skaka. Och av de plattor jag hört den senaste tiden är det bara Merciless som kunnat uppfylla det.

Men bortsett från avsaknaden av tyngd är detta en bra platta, som känns som en frisk fläkt när man börjar tröttna på allt kommersiellt som spelas på radion. Och att jag inte är den enda som tycker det bevisas av att skivan ligger högt på topplistan.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …