Wednesday , July 17 2024

Malaise – Firar 10 år med blandannat ny mini-cd

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

För en tid sedan släppte Malaise nya mini-cd: n som döpts efter Skinny Puppy låten “Re-Assimilate”.

Förutom skivsläpp firar bandet också 10-års jubileum och i samband med det passade jag på att ställa två korta frågor till basisten Stefan, för att bl.a. få veta höra hur de tyckte scenen utvecklats sig under dessa år.

Zero: Denna skiva är bara en mini-cd, när kan vi förvänta oss nästa fullängdare?

Stefan: Vi har jobbat ganska mycket med nya låtar parallellt med färdigställandet av Re-Assimilated och räknar med en färdig fullängdare under sensommaren eller tidiga hösten.

Zero: Hur tycker ni Gothscenen utvecklats under de 10 år som ni har hållit på?

Stefan: Helt klart känns det som den blivit bredare under de senaste åren. Kanske har den framförallt mer och mer närmat sig syntscenen vilket även medfört en större publik än vad som fanns för 10 år sedan. Detta gäller väl i allra högsta grad klubbscenen som är mycket mer mixad i dag.

Att Malaise själva försöker fånga folket på klubbscenen visar tydligt de nya spåren som få den mest inbitne Gothhataren att börja dansa. Och ska man se de tre nya låtarna som en värdemätare över hur nya plattan kommer låta så står det klart att vi har något stort att vänta oss när fullängdaren kommer.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …