Sam-E – Om ni ba wuisste

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Streetzonerecords, betyg: -]

Efter medverkan på bl.a. Fjärde Världens platta är det nu dags för Sam-E att släppa sin debutskiva. Ett litet smakprov på hur det skulle låta fick vi på volym fyra av “Jakten på underorden”. En serie där Streetzonerecords låter oss få höra lite av all den hip-hop som görs här i landet, men som det sällan skrivs om. Låten han medverkade med där var “Livet på din sida” vilken med sin lite udda rytm gjorde att jag fick upp öronen för denna rappare. Och jag såg fram emot fullängdaren.

Men tyvärr lever den inte upp till de förväntningar jag hade på den. Orsaken till detta är att det varit alltför många inblandade i produktionen, vilket gjort att ljudbilden i sin helhet inte blivit vidare egen. Utan istället mest låter som något man hört tidigare, och det är endast på ett par spår, däribland ovannämnda soundet blir lite eget

Vilket jag tycker är synd för Sam-E är duktig på att rappa, och jag hoppas att han till nästa skiva satsar på att bara ha en producent.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …