Wednesday , March 22 2023

Moder Jords Massiva – I Jorden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Bonnier/Amigo, betyg: -]

Efter att ha hört mycket gott om detta band var min nyfikenhet stor över hur de lät. Och efter lyssnat på plattan undrar jag hur någon kan tycka detta är bra?

Visserligen finns det lite tempo i inledande låten, men i övrigt är det en smet av pretentiös experimentell elektronisk sörja som rinner ur högtalarna. För att piffa upp det lite har bandet slängt in lite reggaerytmer, men inte ens då blir det roligt.

Ska man göra denna typ av musik krävs det att man lägger ner lite hjärta och själ i det, vilket inte denna grupp gjort. Mitt råd är att alla som vill höra elektronisk musik av denna typ, undviker denna skiva och i stället köper Charles Websters “Born On The 24th Of July”. Vilken är en mästerlig uppvisning i hur det ska låta när man gör sådan här musik.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …