Various – Electroclash Compilation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Ministry Of Sound Music Group/ Bonnier Music Sweden AB, betyg: -]

Trots att vissa hävdar att Electroclashen är död, kommer det ut många samlingar och soloplattor vilka bevisar att så inte är fallet. Senaste exemplet på detta är denna skiva, där vi på 15 spår får tillfälle att höra några av alla de olika sätt man kan göra musik på i denna genre. Vars rötter är 80-talets syntmusik och där band som t.ex. Soft Cell och Pet Shop Boys nämns med den största respekt.

Sammanställningen har gjorts av mannen som kom på själva namnet Electroclash, nämligen Larry Tee. Och han har valt ut de låtar som han tycker är de bästa exemplen på hur denna musik låter.

Plattan inleds och avslutas med två versioner av Waldorfs “Fashionist”. Däremellan får vi bl.a. njuta av. Avenue D “Do I Look Like A Slut”, 2KHZ “Bad Girls Go To Hell” och Chicks On Speeds ” Fashion Rules”. Och att det är 80-talets syntmusik som ligger till grund för denna musik, hörs tydligt i bl.a. Scissor Sisters “Electrobix” och Hungry Wives ” There’s Something Wrong With Him”.

Samlingen är perfekt för den som inte tidigare lyssnat så mycket på detta och vill bli mer insatt. Även de redan insatta har stor behållning av plattan, då flera spår inte tidigare getts ut.

Intro-Waldorf Fashionists sakral choir
Avenue D-Do I look like a slut?
2KHZ-Bad girls go to hell
W.I.T. (Whatever it takes)-Hold me touch me
Scissor wifes-Electrobix
Hungry wifes-There's something wrong with him
Gater-Taboo
Chicks on speed-Fashion Rules
Morplay-Check your pulse
Memorybox-Electricity
Soviet-Candygirl
Badd inc feat Tobell Von Cartier-Useless
My robot friend-The fake
Khan-Ride me
Waldorf-Fashionist

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …