Transistors – Atelier

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Border, betyg: -]

De två killarna och tjejen som utgör den italienska gruppen The Transistors har genom att mixa ihop bossanova, loungemusik från 60-talet, filmmusik från spaghettivästerngenren. Och moderna elektroniska rytmer, fått till ett väldigt eget dansant sound.

Plattan innehåller 12 spår och är uppdelad i två avdelningar: ” Cinerama Collection och Futurama, varför det är så vet jag inte. Inte vet jag heller varför sångerskan ibland sjunger på italienska och ibland på engelska.

Men det jag däremot vet är att detta är en underbart charmig platta. Vilken redan i öppningsspåret” Euphonia ” gör att smilbanden åker upp och man börjar dansa.

En annan egenhet bandet har är att de på sin hemsida, uppmanar alla som köper skivan att ta ett foto av sig själva med skivan. För att sedan skicka det till dom, för publicering på siten. Vilket är en kul grej som redan en massa folk från hela världen följt.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …