Tuesday , April 16 2024

Info – electriXmas 2002

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jon Josefsson)

electriXmas 2002 går av stapeln på
Mejeriet i Lund: 21 dec 2002, 20.00-03.00

electriXmas bjuder på fem sköna liveband, ett dansgolv med välkända DJs, skivförsäljning och en massa människor som festar och njuter av bra elektronisk musik hela natten lång. Som en bonus får alla besökare en 72 minuter lång julcd fylld med elektronisk musik.

På scen står:
And One
Tyska legender vars bodypop alltid varit och är en stor publikfavorit! Gruppen är aktuella med nya albumet “Agressor” som släpps på Virgin Records i mars 2003. Sångaren Steve Naghavi har lovat att bjuda på både tyngre och lättare tongångar i en liveshow som sällan lämnar någon besviken.

E-Craft
För första gången på scen i Sverige! E-Craft, som bjuder på dansant electronic body music, förlänger sin DOS_UNITfication-turné till electriXmas. Förbered er på en tung och energisk liveshow.

Tyskarna Från Lund
Achtung! Achtung! Efter succén på sommarens Kalasturné är Sveriges mesta syntband, Tyskarna Från Lund, lika självklart på electriXmas som Kalle Anka på julafton. Lothar Jensen & Co kommer att bjuda på en färgsprakande show med lika delar humor och
allvar, tragik och komik, musik och mystik.

Morlocks
Efter ett mycket väl emottaget debutalbum kastar sig Morlocks återigen ut i malströmmen, uppbackade av sin vanliga live-energi och med nytt material i ryggen. Nya singeln Non Trigger Man visar att bandet är hungrigare än någonsin och att ingen lär gå oberörd efter att ha konfronterat dem.

Colony 5
Sveriges nya syntpophopp som slagit ned som en blixt på de elektroniska dansgolven i Europa. Höga placeringar på tyska och svenska alternativlistorna (DAC – Deutche Alternative Chart och NAC – Nordic Alternative Chart). Bjuder på elektronisk futurepop med influenser från technon.

DJs under kvällen är Android (aka Alexander Hofman) från rymdpopparna S.P.O.C.K och Slogun (aka Andreas Andersson) DJ på Vogon Variety. Under kvällen kommer även Hot Stuff (www.hotstuff.se), skivbolag och artister att sälja skivor och merchandise!

Biljetterna köper du på www.ticnet.se, hos ditt närmaste ATG-ombud, på Folk Å Rock (Lund och Malmö), Repeat Records (Lund) samt på FOG (Malmö).

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …