The Mourning After – Rättelse av The Mourning After rec

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[singel, , betyg: -]

Här kommer en rättelse från en uppmärksam läsare:

Hej Jon & Zero!
Jag såg att Jon hade recenserat “Never The Same”-remix-singeln, vilket ju är kul! Jag såg också i texten att det förekommer lite missuppfattningar om historien bakom Vision, T.M.A. och Scapesonik. Messerschmidt som jag är skickar jag lite information, hoppas ni inte tar illa upp. Jag vet inte om det är information från olika håll som komplicerat bilden. Här kommer en kort sammanfattning:

Vision bildades 1992. Medlemmar: Niklas Nelldal, Magnus Gladén och Johan Siby. Alla skrev låtar, Magnus var sångare. En egen release: Vision – Demo, kassett (1994) som såldes i 250 ex. Vision splittrades efter att Johan hoppat av.

The Mourning After bildades 1997. Medlemmar Niklas Nelldal, Magnus Gladén och Pontus Nelldal. Magnus skrev så gott som alla låtar och var sångare. The Mourning After gjorde ca 7 officiella låtar som förekommit på samlingsskivor här och var och på nätet! , men släppte bara en singel “Never The Same” (2000) som innehöll tre spår + en remix. The Mourning After splittrades våren 2002.

Scapesonik bildades 2002. Medlemmar: Niklas Nelldal, Pontus Nelldal, Malin Heimdahl och Matilda Heimdahl. Alla i bandet skriver låtar, Malin och Matilda sjunger. Malin och Matilda sjöng kör i The Mourning After, och Niklas har varit med i alla tre banden men där slutar likheterna.

MVH, över och ut, Nick
Niklas Nelldal

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …