Tribeca – – Ett lyckligt äktenskap mellan pop och synth.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Synth eller indiepop? Lasse Lindh kan inte bestämma sig utan väljer det bästa från två världar. På gruppen Tribecas debutskiva “Kate –97” tar han popmelodier och klär dem i en elektronisk skrud.

Lasse Lindh var synthare som ung. Han växte upp med band som Depeche Mode, The Cure och The Smiths. När han senare själv började starta band var det däremot indiepopen som drog. Först i Chevy, sen på en svenskspråkig soloskiva och därefter en engelskspråkig dito.

Nu har hans nygamla band Tribeca släppt sin debut och indiepopen ligger fortfarande där som grund, men musiken har fått en mer elektronisk inramning än tidigare. Kanske kan man säga att Tribeca är det lyckliga äktenskapet mellan pop och synth.
– Det stämmer, det tar jag som en komplimang. Det var lite det vi (Lasse och producenten Claes Björklund) ville. Vi tycker det är svintrist med alla dessa band just nu som låter som att de lyssnat lite för mycket på sina föräldrars skivsamling, säger Lasse Lindh genom telefonluren och ger en känga åt alla garageband som Mando Diao och The Hives.
– Det som är bra med helt gitarrbaserade band är att du får en energi som är otrolig, det som är tråkigt är att man inte får det sköna statiska svänget.

Låtarna på “Kate –97” spelades in för flera år sedan, men det är först nu de släpps på skiva (förutom “Teenage” och “Happy New Year” som redan medverkat på en samling). Här finns låttitlar som “The Sun Always Shines on Tv” och “Forever Young”, men det handlar inte om några covers som man först kan tro.
– Grundidén var att vi skulle göra en platta helt med kända titlar, sen märkte vi att det blev jävligt töntigt att texterna inte stämde med titlarna. I de här låtarna, plus “Happy New Year och “Virus” – som hette “Stand By Me” förut – där kändes det logiskt eftersom jag sjöng så i texterna. Men jag tycker fortfarande idén var bra.

Till våren kommer en ny soloplatta av Lasse Lindh. Han beskriver den som en logisk uppföljare till fjolårets “You wake up at sea tac” och studioarbetet har redan börjat.
– Jag tycker det är en skyldighet av artister att släppa en skiva varje år.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …