Vacuum – Culture Of Night

Efter en tids tystnad återvände Vacuum till rampljuset igen i somras då de släppte singeln “Starting Where The Story Ended”. Singeln är en lysande poplåt som gav mersmak på albumet “Culture Of Night”. Genomgående håller albumet hög kvalitet och soundet känns igen från Vacuums första platta. Marina Schiptjenko och Mattias Lindblom håller, om än inte lika hög nivå som vad förstasingeln skvallrade om. Återigen är en av höjdpunkterna Mattias Lindbloms operaskolade röst. Även om “Let The Mountain Come To Me” kan bli för högtravande i vissa partier är det skönt att höra ett electropopband som har en sångare som håller riktigt hög klass. Officiellt har Alexander Bard har lämnat bandet. Ibland kan man undra om han ändå finns med där bakom maskinerna, vissa låtar låter väldigt mycket Vacuum á la Bard. Exempelvis är låten “Icaros” väldigt lik hiten från förra albumet “I Breathe”. Det är inte så konstigt då den låten har ett par år på nacken. “Icaros” släpptes redan för två år sedan till radio, då Bard var med i bandet, men den dök aldrig upp i butikerna. De 26 000 som köpte singeln “I Breathe” kommer inte att bli besvikna och absolut inte överraskade vid en genomlyssning av Culture Of Night.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …