Pouppée Fabrikk’s grundare aktuell med ny grupp

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jon Josefsson)

Leif Holm, mannen som grundade Pouppée Fabrikk, och hans vän Christian Riemslag har sedan 1999 ett musikaliskt projekt tillsammans i form av bandet CAP. Namnet är en förkortning för Controlled Analogue Programming. CAP har tidigare släppt två maxisinglar samt bidragit med en remix till Run Level Zero’s singel “In Beween”. I början av november släpps CAP’s debutskiva, Statement, där ett par spår gästas av Pouppée Fabrikk’s originalsångare, Henrik Björkk, samt av Johan Damm, sångare i Dupont.
Inte helt oväntat påminner CAP’s musik en hel del om Pouppée Fabrikk’s genom att vara gammaldags och minimalistisk EBM, influerad av grupper som Nitzer Ebb och DAF.

Skrivet av: Andreas Wiss

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …