Billy Corgans Zwan gör debut

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jon Josefsson)

Grundaren till numera insomnade Smashing Pumpkins, Billy Corgan, har sedan gruppen splittrades i slutet av 2000 inte direkt suttit hemma och rullat tummarna. Han har gästspelat i New Order, hjälpt till med produktionen av New Wave-storheterna Berlin’s comeback album samt grundat ett helt nytt band som går under namnet Zwan. Gruppens medlemmar är ett hopkok av diverse rutinerade musiker: Matt Sweeney (bl.a. Skunk och Guided by Voices), David Pajo (bl.a. Slint och Stereolab), Jimmy Chamberlin (trogne Pumpkins-trummisen) samt Paz Lenchantin (A Perfect Circle’s kvinnliga basist).
Zwan har hittills gjort ett fåtal uppträdanden i USA med något så ovanligt som en leendes Billy Corgan samt Burt Bacharach- och Beatlescovers på repertoaren. Enligt diverse uttalanden är bandets egna material lugnare och mer experimentellt än Smashing Pumpkins alster. Låtarna har titlar som “Jesus, I”, “The Empty Sea” och “And So I Died of a Broken Heart”.
I början av nästa år släpps Zwan’s debutalbum på Wea records. För mer information, se gruppens officiella hemsida www.zwan.com eller www.poetsofswan.com.

Skrivet av: Andreas Wiss

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …