Världens bästa musikfilmer!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

I helgen har du som befinner dig i Stockholm ett unikt tillfälle att överdosera på kombinationen musik och film. Huvudstadens alternativa filmfestival Popcorn återuppstår och visar över trettio filmer som handlar om, just det, musik.

På repertoaren finns såväl rena konsertfilmer som djuplodande dokumentärer och spelfilmer. Och programmet imponerar. Vad sägs om spelfilmen “24 Hour Party People” som handlar om Factory Records, legendariska klubben Hacienda och Manchesterscenen. Eller halvdokumentära “Freestyle” som handlar om fransk hip-hopkultur och utspelar sig i Marseille. Eller “Rage: 20 Years Of Punk Rock West Coast Style”, en dokumentär om den amerikanska västkustpunkens födelse och utveckling, med bland andra Dead Kennedys, TSOL och U.S. Bombs.

Men framförallt bjuder Popcorn på flera av de musikfilmer som uppnått kultstatus; “101” (Depeche Mode), “Johnny Cash – The Man, His World, His Music”, “Punk In London”, “Let’s Get Lost” (Chet Baker), “Ebba The Movie”, “En film av Dan Sandqvist och Martin Kann” (bob hund), för att nämna några. Inte minst gamla 70-talsrökaren (sic!) “The Harder They Come” med reggaelegenden Jimmy Cliff i huvudrollen. Få har sett filmen men alla hört soundtracket.

Som om inte det vore nog avslutas varje festivaldag med klubbkvällar där man valt att samarbeta med några av Stockholms finaste: Bomben, Fritz’s Corner, Stocktown och Guidelines. Räkna med en fullmatad helg.

Plats: Södra Teatern och Kägelbanan.
Mer information på: www.popcorn.nu.

Av: Pelle Olofsson

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …