Saturday , July 13 2024

Genesis P-Orridge släpper bok + box

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Karin Bolin)

Engelska konstnären/galningen/geniet Genesis P-Orridge, bl a en av hjärnorna bakom banden Throbbing Gristle, Psychic TV, Pigface och Electric Newspaper, släpper en bok.

Boken, som heter “PAINFUL BUT FABULOUS – the lives and art of Genesis P-Orridge”, är ingen självbiografi. Snarare är den ett hopklipp av P-Orridges konstverk, idéer och texter genom åren – från 1960-talet fram tills idag.

Boken släpps genom förlaget Softskull den 20 november http://www.softskull.com

Sopm grädde på moset är alla fyra medlemmar ur Throbbing Gristle inblandade i utgiviningen av en CD-box nytt i anslutning till firandet av bandets 25-årsjubileum. I bandet spelar förutom P-Orridge även bl a Chris Carter. Till jul, 23 december, kommer Mute att släppa boxen som heter “24 hours of TG”.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …