Thursday , June 20 2024

Kåre Jo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Jester Records/Voices Music & Entertainment, betyg: -]

Så dyker han upp igen, sångaren från det nedlagda norska bandet Kåre & the Cavemen, mer kända under sitt internationella namn Euroboys. Själv beskriver han sin musik som psykedelisk Blues och nämner influenser som Spacemen 3 och Spiritualized.

Det stämmer rätt bra, med tanke på att hela skivan fullständigt dryper av 60- och 70-talsnostalgi. Led Zeppelin och The Doors känns aldrig långt borta, och tankarna går inte heller helt osökt till Soundgarden och Chris Cornells soloäventyr. Jag misstänker också att Kåre har smyglyssnat en del på The Soundtrack Of Our Lives. Men på något sätt lyckas han undvika de värsta klyschorna och resultatet är en skön nostalgitripp som varken känns särskilt angelägen eller kommer att förändra våra liv. Ibland är det bra så.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …