Tuesday , April 16 2024

Namur – Cherub Dust

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent)

[album, Crying Bob Records, betyg: -]

Svenska Namurs musik utgörs av ett mycket kompetent hopkok av piano-lo-fi, Elektronika, jazzig rock och falsettsång. Ibland svävande, ibland ödesmättat, ibland svängigt. Anrättningen, som bär den något knarkiga titeln “Cherub Dust” har en välbekant doft av nyare Radiohead, och sämre influenser kan man ju ha.

Trots de starka influenserna från nämnda britter är detta en klart egen skiva, och den är otroligt välspelad och producerad, speciellt med tanke på att det rör sig om en debutskiva som inte ens har någon svensk distribution (man kan beställa den från hemsidan, se länk till höger).

Singelsläppet “Dangerous” sitter mitt i prick, pianoballaden “Happy” (som starkt påminner om Radioheads “Pyramid Song”) brusar och ger rysningar av välbehag och avslutande “Go, Go, Go” får mig att le fånigt, det här är riktigt bra och rekommenderas varmt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …