Kent – Vapen & Ammunition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Martin Kleman)

[album, RCA / BMG, betyg: -]

Det är inte illa att det under det första halvåret 2002 släppts två Popplattor som torde vara bland de bästa svenska någonsin (men fråga mig igen om ett år) – Into the Light av Weeping Willows och så denna tigerprydda skapelse – Vapen & Ammunition. Kent har gjort det igen.

Jag önskar att jag kunde säga något direkt negativt om Vapen & Ammunition, förutom att den är kopieringsskyddad och inte går att spela ordentligt på en dator. Musikaliskt är den alldeles underbar och nästan löjligt bra. Inledande Sundance Kid fick gå i repeat ett tiotal gånger i min stereo innan jag ens hade lust att börja lyssna på resten av skivan. Turligt nog gjorde den mig inte besviken i övrigt heller. Vapen & Ammunition är genombra och ursnygg med vackra melodier, bra texter, snygga låtuppbyggnader och allt annat man kan önska sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Red Cell

Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste …