Wednesday , May 22 2024

Kent – Vapen & Ammunition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Martin Kleman)

[album, RCA / BMG, betyg: -]

Det är inte illa att det under det första halvåret 2002 släppts två Popplattor som torde vara bland de bästa svenska någonsin (men fråga mig igen om ett år) – Into the Light av Weeping Willows och så denna tigerprydda skapelse – Vapen & Ammunition. Kent har gjort det igen.

Jag önskar att jag kunde säga något direkt negativt om Vapen & Ammunition, förutom att den är kopieringsskyddad och inte går att spela ordentligt på en dator. Musikaliskt är den alldeles underbar och nästan löjligt bra. Inledande Sundance Kid fick gå i repeat ett tiotal gånger i min stereo innan jag ens hade lust att börja lyssna på resten av skivan. Turligt nog gjorde den mig inte besviken i övrigt heller. Vapen & Ammunition är genombra och ursnygg med vackra melodier, bra texter, snygga låtuppbyggnader och allt annat man kan önska sig.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …