Wednesday , July 17 2024

Safari Season – The Sound Of The Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Zip Records/Border, betyg: -]

Vad är det som gör att jag gillar Safari Season? Inte helt lätt att svara på, men inverkar gör vågorna utanför Maui, vågorna utanför Costa Ricas västkust, svallet i Surfers Paradise och beachbreaket norr om Rio de Janiero.

Styrkan hos Safari Season är att de kan omsätta en stämning till en låt. Precis som när band som Beach Boys och The Sandals slår an strömmar det här sol och sand ut ur högtalarna. Lyssnar man noga hör man vågorna rulla in mot stranden.

Safari Seasons debutalbum är något ojämnare än ep´n Growing Young som kom förra året. Då som nu är låten “Growing Young” bland de starkaste och mest väldoftande låtarna. Andra spår värda att lyssna igenom både en och två gånger extra är “Love Enchantment” och den fantastiskt stämningsfyllda “Strange Things”. Att säga att Safari Season är ett briljant Popband som når höjder som Beach Boys gjorde på sin tid vore att ta allt för stora ord i sin mun. Jag tror inte ambitionen ligger på det planet utan viktigare för duon från de värmländska skogarna är att göra en bra sommrig skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …