Friday , August 19 2022

Vacuum – Starting

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[singel, SSC/Playground, betyg: -]

Mattias och Marina är tillbaka. Alexander Bard som inte varit medlem i bandet det senaste året har gått vidare med nya musikaliska projekt. Visst hör man att det är Vacuum som är på banan igen, även utan förgrundsfiguren Alexander.

Att den klassiskt skolade sångaren Mattias har både bredd och djup i rösten har nog ingen tvivlat på efter att ha hört det bandet tidigare släppt ifrån sig. Då var det på gränsen till för pompöst och för storskaligt. Nu, med det musikaliska intakt, slår Vacuum in på en mörkare och lugnare bana framförallt lett av Mattias sång. En bra återkomst för synthpopiga Vacuum anno 2002.

Om Webbmaster

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …